hvala Hrvatska!

Jag har ÄN-TE-LI-GEN varit i Kroatien!!! 
Till slut fick vi resa till vårt älskade Kroatien igen, mammut och jag.

Denna gång bodde vi i Makarska och det var MAGISKT! Vackra gamla byggnader och kyrkor, fantastiskt hav och grön natur. Dröm!

Förra fredags natt/morgon gav vi oss av hemifrån Torpet.
Klockan ringde 02:30. Stökade på litegrann med packning och sånt. När jag gjort det en stund står jag i köket och tittar ut genom fönstret lite hastigt och får hjärtsnörp för där ute i mörkret sitter någon! Som visade sig vara min mamma och då blev det genast mindre obehagligt. Jag kastade på mig kläderna, pussa Hellström och gick ut. 
Taxi till Liljeholmen. Som de snåljåpar vi är.
Flygbuss till Arlanda. På vår väg mot bagageincheckningen springer vi in i vårt resesällskap!
Vi hiva in väskorna och gick mot säkerhetskontrollen. Som var i det närmaste tom. Noll kö och vi var igenom på 30 sekunder. Aldrig varit med om maken!

Men flyga är väl för jävla tråkigt. Kanske särskilt när man har en unge i sätet bakom som sitter och sparkar en i ryggen 2timmar och 30minuter. Men när vi landat i Split och solen sken och värmen sköljde mot oss då var det glömt.
Transfer 2timmar. Först lära vi vänta på någon gök som inte dykt upp men till slut lämnade vi den eller de där hän och fick åka iväg.
Valamar Meteor. Jävla lyxhotell! 
Det är SÅ fint här. Kan inte förstå hur det ska räcka med en vecka. Det finns spa, gym, solsängar ÖVERALLT, en lååååång pool m.m.
Hoppas den här veckan ska kännas lång!


Lördag.
För det första. Frukostbuffen på det här stället är ORIMLIG!!!
Hela restaurangen är fullpoppad med allt från äggröra och korv till frukt och yoghurt.
Efter frukost tog våra privata guider oss (Bettan&Ingvar) på en promenad runt en udde här i närheten med fina stigar och makalös utsikt. Efter det blev det ett löppass för mig - samma runda som vi promenerade. 
Ot-e-ro-ligt vackert OCH vajmt.
Blev solsäng under parasoll med morsan en stund efter det.

Söndag.
Idag skulle vi ut på äventyr - jag och moderskapet.
Efter frukost stegade vi så ner till killen i källaren som hyr ut cyklar.
"Vi vill hyra en cykel!" Sa vi.
"Inga problem" sa han. "Den här kanske? *Pekade på en stor och klumpig citybike.
Mamma häver sig upp. Nog för att hon är lång men den där cykeln hade sadeln högt upp som på tiden då cyklar hade ett ENORMT hjul och ett litet. Ni vet?
A ja. Hursomhelst kom vi fram till att den kanske var lite för hög när mamma sparkar bakut med artrosbenet och fäller en barncykel - som faller på nästa - som faller på nästa...
 A du fattar. Stig -Helmer moment.
Killen i källaren slänger på oss ett lås och en hjälm också. Sen frågar han hur länge vi ville hyra .
"Mejbi abaot får ahurs?" Sa vi.
"Okej" sa han, och berättade att han jobbade bara till 12 så han gav oss sitt passerkort och instruerade oss hur vi skulle ta oss in och sen låsa efter oss när vi lämnat igen cykeln. Och lämna 12euro bakom disken, 4timmar senare.
"Maybe you want our roomnumber or names?" Frågade jag.
"Nej nej" sa han "have a nice day!" ..så var det inte mer med det.

Så vi gav oss iväg efter vad vi fått berättat för oss är den 6mil långa strandremsan som är Makarska kusten. Lång historia kort - det visade sig inte vara särskilt cykelvänligt längs hela kusten så vi gjorde egentligen en halv förmiddag längs motorvägen helt enkelt. 10km samlade vi ihop innan vi stannade till på ett ställe i närheten av hotellet för en grekisksallad och öl.
En djuptallrik gurka, massor av rå lök, paprika samt EN oliv som topping var vad vi fick. Cykeln togs omhand av vår servitör som parkerade den mitt på strandpromenaden med löfte om att han ju har koll på den. Det kändes inte bra så till slut hade jag övertalat mamma om att få till cykeln och åt låsa den. Servitören upptäckte detta och blev märkbart kränkt. Men nu visste ju inte han att vi kommer från Sweden och där måste man minsann låsa sina cyklar! Med magarna fulla av rå lök tog vi oss tillbaka till cykelkällaren där vi som avtalat la passerkortet på disken och pengarna bakom.

Ja, sen har väl dagarna bara flytt som dom gör när man han semester!? Jag har joggat litegrann..motionerat mitt lilla PRO-göng längs gator och torg..druckit en å annan drink och mammut och jag har simmat våra dagliga längder i bassängen på hotellet.
Jag som hatar både vatten och simning - sooom jag har simmat. Det är som att jag inte hatar vatten eller att simma..vem ÄR jag??




















På torsdag kväll ringer pappa. Sigge mår inte bra. Han äter långsamt och vill inte promenera... Jag sover oroligt.den natten.
Fredag morgon ringer Jimmie. Han har ringt pappa när han gått av nattpasset. Sigge är ännu sämre och ingen veterinär tar emot i Sandviken eller Gävle.
Pa-nik!
Han skyndar sig in till stan. Hyr första bästa bil och kör full fart till Ockelbo för att hämta hem Sigge.
Sen satt jag som sambandscentral på hotellet mellan Jimmie och veterinärerna. Fy fan.
Ska aldrig någonsin åka bort från Sigge igen.

Lång historia kort:
Han opererades i fredags (samma dag vi kom hem från Kroatien). Vad man trodde var en böld på höger sida på halsen visade sig mer likna en fettknöl... När man endå hade honom sövd kikade man lite extra i munnen. Då hade han en liten svullnad i svalget på vänster sidan. När dom stack hål i den kom en massa var (!?).
Så ja, nu står han på antibiotika och smärtstillande. Återbesök på onsdag.
Den här hunden alltså. Min lilla otursfågel.







kutaspring.blogg.se

Löpning. Hund. Blommor. Inredning.

RSS 2.0