Massiv bloggtorka och champagnekorkar

Jag kommer inte in på bloggen längre. Alltså som i att jag kan inte läsa den. Bara skriva nytt skräp att publicera.
Därför tänkte jag, som ägarinna till bloggen, att säkert ingen annan heller kan läsa den då. Men så hade jag plötsligt besökssiffror!?
Så JAG är utelåst men andra kan minsann. Har såklart en låååång mailkonversation med supportern ligger i mailen men det är bara trötta svar och jag tror inte dom bryr sig lika mycket som mig om huruvida jag kan läsa mitt eget skräp eller ej.
Nå väl. Slutgnällt. Om det. Jag har andra och viktigare saker att gnälla om.
 
Du har förstås suttit som på NÅLAR när du läste det senaste inlägget om Sundbergskans lite halvspontana köp av en radhus 2:a i Ockelbo. Hehehe tänkte väl det.
Jo förstår du. Semestern började den 19:e juni. Samma dag som köpet gick igenom och jag fick tillträde. Detta inföll även samtidigt som 6000 små gran och tallplantor levererades till en tomt 1km bort. Hos Morsfarsan alltså.
Så mitt i sommarens värsta torkveckor travade vi runt på ett hygge och satte plant 🌲🥵
Där och då kändes det absolut som om arbetet skulle kunna vara förgäves om inte de stackars plantorna skulle få sig en slurk vatten snart. Nu med facit i hand vet vi ju att dom fick ganska mycket slurk till slut. Anyhow. Plantorna har kontrollerats och dom tycks ha överlevt OCH börjat växa :') 
Gröna fina.
 
Nu hamna jag lite utanför ämnet igen men det var så den började - semestern. Radhuset som jag hade tänkt börja renovera på studs fick vänta lite. Lång historia kort. Jag fick upp tapeter på väggarna i sovrummet och sen var semestern slut. Har varit på jakt efter ett golv till sovrummet men stött på patrull då många golv är för tjocka.
Det är väldigt lite mån mellan spångolvet upp till tröskeln/dörren. Men nu har jag eventuellt hittat något som heter "vinylplatta". Det ska vara någon sorts klickgolv som inte bygger mer än typ 5,5mm. Hurra! Hade tänkt låna hem provbit från bygghandeln eller färgaffären för att se live hur det gifter sig med tapeten meeen nu har det tagit sån jävla tid och jag är otålig så jag kommer antagligen bara ringa och tjoa "Beställ!"
Typical me som vi säger.
 
Nå. Jag har ju inte direkt bråttom. Jag har ju KÖPT det. Det är mitt på obestämd framtid.
 
Det tråkiga med att vara ägarinna är att det tillkommer många tråkiga "måsten" också. Som att Gästrike vatten till exempel bestämt att det ska bytas vattenmätare till mer moderna och digitala dito.
För det behöver man tydligen byta ventilerna hos mig. Detta skulle ske i samband med mätarbytet men killen från Gästrike vatten fullkomligen backade ut ur badrummet och sa med darr på rösten att de där ventilerna rör han då inte! "De har varit olovliga senaste 10 åren. Inom branschen kallas som champagnekorkar osv osv ". Jahapp.
Det blev helt enkelt till att ringa röris. Han bangade inte för själva jobbet i sig. Men däremot sa han där han stod på knä på mitt badrumsgolv att "fy fan det här blir INTE roligt ".
 
Det visade sig dock att ventilen utomhus som skulle stänga av vattnet till just min fastighet inte heller var att lita på. För trots att han trodde han stängt av vattnet så...ja, det gick inte att stänga av helt enkelt.
Summa summarum blev att inget blev gjort. Han ska återkomma när han tillsammans med Gästrike vatten helt sonika ska stänga av vattnet i HELA GATAN för att kunna byta de förbannade ventilerna.
Fortsättning följer....
 
Däremot. När han skulle tråckla sig in till ventilerna bakom torkskåpet (fråga mig inte vem fan som har torkskåp anno 1982 år 2023) så sa jag något i förbifarten om att man åtminstone kan dra ut skåpet ganska långt från väggen för arbetsytans skull men att jag så fort jag får möjlighet ska skicka skåpet på tippen.
Tjopp tjopp sa det så hade han kopplat loss skåpet och så släpade vi tillsammans ut det på framsidan.
Så när han stod där vid sin skåpbil och var sur över att vattnet inte gick att stänga av och han inte "fått något gjort" stod jag i farstun och konstaterade att jag var väldigt nöjd med dagen som fått ut det skrymmande torkskåpet och mera golvyta i badrummet. När det också visade sig att tippen hade öppet dagen till ära blev jag extra glad att kunna hiva iväg skåpet direkt. 
Bra dag!
Om jag ska upprätthålla någon sorts gnällspiksimage så må det väl vara att champagnekorkarna alltså blev kvar ett tag till. Må dom klamra sig fast tills rörisen kan återvända!
 

kutaspring.blogg.se

Löpning. Hund. Blommor. Inredning.

RSS 2.0